Де і ким працюють українські біженці в Латвії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Де і ким працюють українські біженці в Латвії

Особисті фінанси
264
Де і ким працюють українські біженці в Латвії
Де і ким працюють українські біженці в Латвії, rbc.ua
Станом на початок 2024 року в Латвії було офіційно працевлаштовано 8700 українців.
Про це повідомляє Центральне статистичне управління з посиланням на дані Служби державних доходів, передає сайт Baltijas Balss.

У яких сферах працюють українці в Латвії

Найчастіше громадяни України працюють у промисловості - 22,8%, у сфері розміщення та громадського харчування — 13,3%, а також у торгівлі, авто- та моторемонті - 13%.
При цьому 11,1% зайняті у сфері фінансів, страхування, наукових, адміністративних послуг та операцій з нерухомістю, а 9% - у будівництві.

Які професії обирають

Статистичне бюро зазначає, що 38,7% українців зайняті у простих професіях, таких як прибиральники офісів, готелів та інших приміщень, кухонні робітники, рознощики товарів та інші, тоді як 16,1% - кваліфіковані робітники та ремісники, 14, 8% - працівники сфери обслуговування та продажу, 12,7% - старші фахівці та фахівці та 0,9% - менеджери.
Станом на 1 січня 2024 року у навчальних закладах зареєстровано 4000 громадян України зі статусом тимчасового захисту у Латвії.
Нагадаємо, раніше сайт lsm. lv повідомляв, що майже 9 тисяч цивільних українців у Латвії працюють або мають власне підприємство. Це менше половини від загальної кількості працюючих українців у Латвії. Українці в Латвії працюють у таких сферах, як громадське харчування, роздрібна торгівля, вантажні перевезення, гостинність, лікарняна робота, а також будівництво.
3 квітня уряд Латвії затвердив новий пакет комплексної допомоги Україні у 2024 році на суму майже 10 мільйонів євро.Кошти підуть зокрема на відбудову України та підтримку ЗСУ.
На покриття витрат, що виникають у муніципальної влади у зв’язку з прийомом та підтримкою біженців з України, уряд Латвії виділив 15,6 млн євро на період до літа 2024 року.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас