Як часто українці користуються BankID — статистика НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як часто українці користуються BankID — статистика НБУ

Фінтех і Картки
642
Як часто українці користуються BankID — статистика НБУ
Як часто українці користуються BankID — статистика НБУ
Серед українців зростає попит на використання Системи BankID НБУ.
Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

Статистика за перший квартал 2024

У І кварталі 2024 року загальна кількість успішних електронних ідентифікацій, які були здійснені з використанням Системи BankID НБУ, становила 16,1 млн, що на 16% більше, ніж у IV кварталі 2023 року.
«Наразі це найбільша кількість успішних ідентифікацій за квартальний період з початку роботи системи», — зазначили в Нацбанку.
Інфографіка: НБУ
Інфографіка: НБУ

Кількість учасників системи

Упродовж I кварталу 2024 року до системи підключено вісім нових абонентів — надавачів послуг. Йдеться про небанківські фінансові установи, які працюють у сфері онлайн-кредитування.
Тож наразі Система BankID НБУ налічує 142 учасники: 38 банків-ідентифікаторів та 104 абоненти — надавачі послуг.

Новий функціонал

«Ми працюємо над упровадженням нового функціоналу — автоматизованою процедурою розгляду спорів, що буде доступною в особистому кабінеті абонента. Це має суттєво спростити взаємодію між комерційними абонентами в частині оскарження електронних ідентифікацій. Діалог між надавачем послуг і банком-ідентифікатором відбуватиметься в зручному електронному середовищі», — сказала заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку Ольга Василєва.
Нагадаємо, Національний банк і Міністерство цифрової трансформації України запустили спільний проєкт, який значно спростить обмін документами між банками, їхніми клієнтами та держателями державних реєстрів.
Ідеться про комплексне передавання копій електронних документів та/або окремих даних, що містяться в них, сформованих за допомогою застосунку Дія (тобто «комплексний шеринг»).
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції щодо карток в Україні. Щоб допомогти вам з вибором картки онлайн, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам «пластик».

Подивитися варіанти 💳

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас